آخرین عناوین
پربیننده ترین عناوین
|
روایتی پرغصه از حال و روز مازندران ؛ نقش مدیران ناتراز در ناکامی مازندران / ناکامی های استان ریشه در ضعف های مدیریتی دارد+نظرات قابل تامل کاربران
شمال نیوز : باید اذعان کرد که برخی از مدیران به علت عدم کاربست متدهای مدیریتی کارآمدوفهم نادرست اولویت ها و نیازهای اساسی استان در شکل گیری وضعیت ناهنجار کنونی و ناترازی ها نقش کلیدی و مستقیم دارند ....
شمال نیوز / عقیل امامی * : استان مازندران برغم برخورداری از ظرفیت های سرشار در ابعاد گوناگون از چالش های فراوانی در عرصه های توسعه رنج می برد که بخش عمده آنها مدیریتی است . واقعیت این است هم اکنون چهره عرصه های پیشران توسعه این خطه در بخش کشاورزی، گردشگری و صنعت در مقابل انبوه مزیت های قابل اتکا آن شکوفا وتوسعه یافته نیست که علت عمده این ناکامی ریشه در ضعف های مدیریتی دارد.
در بررسی علل مهم این ناکامی در مازندران که با دارا بودن جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوان از قطبهای مهم گردشگری ایران محسوب میشود، باید اذعان کرد که برخی از مدیران به علت عدم کاربست متدهای مدیریتی کارآمدوفهم نادرست اولویت ها و نیازهای اساسی استان در شکل گیری وضعیت ناهنجار کنونی و ناترازی ها نقش کلیدی و مستقیم دارند. به عنوان نمونه در این بخش متاسفانه با گذشت سالهای طولانی همچنان استان از تدوین برنامه عملیاتی برای توسعه گردشگری و کشاورزی که تابلوی تمام عیار دیار علویان به شمار می رود، محروم است و راهبرد مشخصی برای پیشرفت المان های توسعه کالبدی این بخش ها وجود ندارد.
برآوردهای کارشناسی نشان می دهد که مهارتهای فنی، انسانی، و ادراکی مدیران تأثیر مثبت و معناداری بر بهبود عملکرد سازمانها دارد. به ویژه در بخش کشاورزی، که یکی از پایههای اقتصادی مازندران است، مدیران با بهکارگیری این مهارتها و اجرای طرح های دانش بنیان میتوانند بهرهوری کشاورزی را افزایش دهند. همچنین، استفاده از روشهای مدیریتی مدرن و هوش مصنوعی در دستگاههای اجرایی میتواند به حل مشکلات ساختاری و افزایش کارایی کمک کند اما مع الاسف تاکنون توفیقی در بهره مندی از این مزیت ساختارمند در گره گشایی از مشکلات عرصه های پیشران استان حاصل نشده است.
ناگفته پیداست همکاری بین نمایندگان مجلس و مدیران دستگاههای اجرایی استان برای پیشبرد اهداف توسعهای ضروری است. در جلسات مشترک بین استاندار و نمایندگان مازندران، بر لزوم همافزایی و تعامل برای رفع چالشهای اساسی مانند کمبود زیرساختها و ناترازی انرژی تاکید شده است. این همکاری میتواند در صورت استمرار و تعیین سازوکار مناسب و قاعده مند به تامین مالی پروژه های نیمه تمام استان که تعداد آنها به افزون بر ۳هزار پروژه می رسد، کمک و پروژه های زیربنایی جدیدی را نیز در مسیر پیشرفت نگین شمال ایران ترسیم کند.
از سوی دیگر سلامت سازمانی به عنوان عامل کلیدی در بهبود عملکرد سازمانها شناخته میشود. مدیران با تقویت فرهنگ سازمانی مثبت، بهبود ارتباطات داخلی و مشارکت دادن کارکنان در تصمیمگیریها میتوانند به توسعه سلامت سازمانی کمک کنند. این امر به ویژه در ادارات دولتی مازندران که نقش مهمی در اجرای سیاستهای توسعهای دارند، حائز اهمیت است.
مازندران اما با توجه به ظرفیت های سرشار نیروی انسانی متعهد و کوشا به عنوان "بانک مدیریت و سرمایه انسانی" در کشور شناخته میشود. مدیران این استان با بهرهگیری از نیروهای فکری و اجرایی اثرگذار میتوانند به پیشبرد سیاستهای کلان کشور کمک کنند. این امر نیازمند شناسایی و پرورش استعدادها و ایجاد فرصتهای شغلی مناسب برای جوانان است.
کوتاه سخن آنکه مدیران مازندران با بهکارگیری مهارتهای مدیریتی، هماهنگی بین بخشهای مختلف و استفاده از ظرفیتهای طبیعی و انسانی میتوانند به پیشرفت این استان کمک شایانی کنند. تحقق این اهداف نیازمند تعامل سازنده بین دولت، مجلس، و بخش خصوصی است. با توجه به چالشهای پیشرو مدیران باید با نگاهی آیندهنگر و استفاده از روشهای نوین، گامهای عملی برای توسعه پایدار مازندران بردارند و با توجه به رویکرد دولت چهاردهم در حل ناترازی های عمده کشور این مهم می تواند علاوه بر رفع برخی ناترازی ها که علت مدیریتی دارند، راههای توسعه پایدار دیار علویان را هموار سازد.
* تحلیلگر مسائل سیاسی ایمیل مستقیم : info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
working();
|
working();
|
« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما » هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد