آخرین عناوین
پربیننده ترین عناوین
|
عجیبترین عوالم کشف شده تاکنون!
در این گزارش لیستی از جالبترین این سیارات آورده شده است که به ما نشان میدهد کیهانی که در آن زندگی میکنیم چقدر متنوع و مرموز است.
![]() جهانهای دور کشف شده به ما نشان میدهند که جهان پر از شگفتیهایی است که تصورات ما را به چالش میکشد. با پیشرفت تکنولوژی، ممکن است اسرار بیشتری را کشف کنیم که توسط این سیارات بیگانه پنهان شده است.
در این گزارش لیستی از جالبترین این سیارات آورده شده است که به ما نشان میدهد کیهانی که در آن زندگی میکنیم چقدر متنوع و مرموز است:
WASP-۱۲۷b: سیاره باد مافوق صوت
سیاره غول پیکر گازی WASP-۱۲۷b بادهای بسیار قوی دارد که از سرعت صوت فراتر میرود. دانشمندان بر این باورند که سریعترین جریان در جهان شناخته شده با سرعت باد به حدود ۳۳۰۰۰ کیلومتر در ساعت در آن وجود دارد. برای مقایسه، سریعترین بادها در منظومه شمسی ما در نپتون رخ میدهند و سرعت آنها از ۱۲۰۰ مایل در ساعت (۱۹۳۱ کیلومتر در ساعت) تجاوز نمیکند.
HD ۱۸۹۷۳۳ b: Planet of Glass and Stink
این سیاره جهنمی به دو دلیل معروف است: آب و هوای کشنده و بوی بد آن.
بر اساس دادههای تلسکوپ فضایی جیمز وب، جو این سیاره حاوی سولفید هیدروژن است که بوی آن را شبیه تخم مرغهای گندیده میکند.
این سیاره که تقریباً به اندازه مشتری است، حتی در سمت تاریک خود دمایی بیش از ۶۵۰ درجه سانتیگراد دارد. عجیبتر این است که این سیاره به دلیل بادهای شدیدش از دوطرف شیشه میبارد.
ناسا میگوید: گرفتار شدن در باران در این سیاره فقط باعث آزردگی نمیشود، بلکه مرگی با هزاران زخم است.
TRES-۲b: تاریکترین سیاره
سیاره TrES-۲b، تاریکترین سیاره فراخورشیدی، توسط تلسکوپ فضایی کپلر ناسا در سال ۲۰۱۱ کشف شد.
این سیاره کمتر از ۱ درصد از نوری را که روی آن میتابد منعکس میکند و آن را تیرهتر از زغال سنگ یا رنگ سیاه میکند.
دیوید کیپینگ عضو مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونیان میگوید: این یک سیاره فوق العاده تاریک است.
دانشمندان بر این باورند که این سیاره آنقدر داغ است که نمیتواند ابرهایی داشته باشد که نور را منعکس کنند و در تاریکی فضا تقریباً نامرئی است.
KELT-۹b: داغترین سیاره
سیاره KELT-۹b فقط یک "مشتری داغ" معمولی نیست، بلکه داغترین سیاره فراخورشیدی است که تاکنون یافت شده است، با دمای سطحی ۴۳۰۰ درجه سانتیگراد، داغتر از بسیاری از ستارگان.
این سیاره تنها در ۳۶ ساعت به دور ستاره خود میچرخد، به این معنی که یک سال در این سیاره کمتر از دو روز طول میکشد.
جان اهلرز، ستاره شناس ناسا، میگوید: این سیاره بسیار عجیب است.
Kepler-۴۵۲b: زمین دوم
برای اینکه یک سیاره قابل سکونت باشد، باید در محدودهای باشد که «منطقه قابل سکونت» نامیده میشود، جایی که آب میتواند به صورت مایع در سطح آن وجود داشته باشد. Kepler-۴۵۲b یکی از معدود سیاراتی است که در این منطقه کشف شده است و آن را به یک گزینه قوی برای سکونت تبدیل میکند.
این سیاره که حدود ۶۰ درصد بزرگتر از زمین است، به دور ستارهای شبیه به خورشید میچرخد و ۲۰ روز بیشتر از گردش زمین به دور خورشید طول میکشد.
ناسا میگوید: این اولین سیارهای به اندازه زمین است که به دور ستارهای شبیه به خورشید میچرخد. ایمیل مستقیم : info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
working();
|
working();
|
« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما » هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد