حوادث طبيعي همواره بخشي از تاريخ حيات انسان بوده است و امروزه نيز انسانها در معرض خطرات ناشي از حوادث طبيعي مثل زلزله، سيل،طوفان و ... قرار دارند.
شمال نیوز : مدير كل مديريت بحران مازندران بيمه را حلقه مفقوده حوادث كشور دانست .
هادي خنجري در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار شمال نیوز به حوادث اخير در مازندران اشاره كرد و اظهار داشت:حوادث طبيعي همواره بخشي از تاريخ حيات انسان بوده است و امروزه نيز انسانها در معرض خطرات ناشي از حوادث طبيعي مثل زلزله، سيل،طوفان و ... قرار دارند.
وي تصريح كرد:کشور ما نيز به دليل قرار گيري روي کمربند لرزه خيزي جهان، موقعيت اقليمي و جغرافيايي، مخاطرات بسياري را شاهد بوده، به طوري که در سالهاي اخير وقوع حوادث متعددي از جمله زلزله هاي مهيب، سيلها، طوفان هاي فصلي، خشکسالي، رانش هاي مکرر زمين، برف، يخبندان و سرمازدگي گسترده و ساير حوادث طبيعي باعث شده ايران در جمع 10 کشور آسيب پذير جهان قرار گيرد.
خنجري ادامه داد:وقوع حوادث هر ساله افزون بر بروز تلفات جانی و مالی، خسارتهاي مختلفي نيز به تاسيسات زيربنايي و ابنيه فني، اماکن مسکوني و تجاري، واحدهاي توليدي، باغات و محصولات کشاورزي، دام و طيور وارد می کند .
مدير كل مديريت بحران استان مازندران با بيان اينكه در حوادث كشور بيمه حلقه مفقوده است گفت:حوادث غير مترقبه که عمده آن خشکسالي، سرمازدگي، سيل، زلزله و آتش سوزي است سالانه ميلياردها تومان به کشور خسارت وارد مي کند، که عمدتا جبران آن به دليل عدم پوشش بيمه توسط دولت انجام شده است كه در اين بين سازمانهاي بيمه گر اثر بخشي خود را افزايش دهند.
وي يادآور شد:عمده خسارتهاي ناشي از حوادث طبيعي را مي توان با بيمه جبران کرد، امري که تاکنون مورد توجه جدي قرار نگرفته است بايد به نقطه اي برسيم که همه فعاليتهاي اجتماعي از مسير بيمه گذر كند.
هادي خنجري خاطر نشان كرد:در اين راستا صنعت بيمه مي تواند به عنوان ابزاري کار آمد براي انتقال و کاهش ريسکهاي سوانح طبيعي بکار برده شود با اين حال در ايران بيمه ها همچنان حلقه مفقوده مديريت حوادث طبيعي کشور به شمار مي آيند اين در حال است که کشورمان همه ماهه با انواع بلاياي طبيعي و خسارتهاي ناشي از آن دست وپنجه نرم مي کند.
وي افزود: با توجه به طبیعت زیبای مازندران، برخی افراد با ساخت و ساز در حریم رودخانهها اقدام به ساخت و سازهای غیرمجاز کردهاند كه به خطر ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه از جمله وقوع سیل و خسارات جانی و مالی ناشی از آن توجهی ندارند.
مدير كل مديريت بحران مازندران به خسارتهاي سيل مازندران اشاره كرد و گفت:در پي بارش شديد باران در صبح روز پنجشنبه در استان مازندران به شهرهاي ساري، نكا، مياندرود، سواد كوه و روستاهاي اطراف خسارات زيادي به بخشهاي مختلف زيربنايي،كشاورزي و دامي،اماكن مسكوني و تجاري و معيشتي وارد كرد كه خسارتهاي وارده بيش از 90 ميليارد ريال مي باشد.
وي ادامه داد:تخريب پل،جاده هاي اصلي و فرعي،رسوب گذري معابر و خيابانها،تخريب 1998 هكتار از اراضي كشاورزي،محصولات زراعي و باغي،تخريب دامداري و مرغداري سيل در مازندران بوده است كه با همت نيروها ي امدادي و ادارات مسول خدمت رساني به سيل زدگان مازندران در حال انجام است.
هادي خنجري به خسارات وارده به شهرستانهاي مازندران را به تفكيك اعلام كرد و اظهار داشت:شهرستان مياندرود شش ميليارد و ششصد ميليون تومان،شهرستان نكاء،يك ميليارد و پانصد و بيست ميليون تومان،شهرستان ساري يك ميليارد و سي و پنج ميليون تومان،شهرستان سوادكوه سيصد و هشتاد و شش ميليون تومان خسارت در بخشهاي مختلف زير بنايي و تاسيساتي،كشاورزي ،دام و طيور،مسكوني و تجاري وارد شده است.