.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
بوي بد دهان مي‌گويد چه بيماري داريد

شمال نيوز: دستیار طب سنتی از دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: امروزه مشخص شده است که کمبود برخی ویتامین‌ها باعث تغییراتی در دهان می‌شوند؛ به عنوان مثال کمبود ویتامین B۲ باعث ترک گوشه لب، سرخی روی زبان و صافی پرزهای زبان می‌شود. کمبود ویتامین C نیز منجر به تورم، تغییر رنگ لثه و خونریزی لثه می‌شود.بوی بد دهان نیز یکی از تغییرات ایجاد شده در دهان است که بیماری‌های دهان و دندان، یبوست، ترشحات سینوسی و سایر بیماری‌های غیر دهانی در آن تاثیر گذار است.

امیر محمد جلادت با بیان اینکه تمام موارد بوی بد دهان به بیماری‌های دهان و دندان مرتبط نمی‌شود، گفت: بوی بد دهان یک علامت است که می‌تواند گویای بیماری‌های مختلفی مانند مشکلات دهانی و غیر دهانی شامل بیماری‌های مجاری تنفسی، اختلالات دستگاه گوارش، نارسایی کبد و سیروز کبدی، دیابت ونارسایی کلیه باشد و برای درمان صحیح لازم است که ابتدا علت تشخیص داده شود.

وی افزود: بیماری‌های دستگاه گوارش و فساد غذا در معده از جمله مواردی هستند که باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند. پُری معده ممکن است باعث عفونت لثه‌ها شود و پاکسازی دستگاه گوارش با داروهای مناسبی مانند خیسانده برگه‌ها یا داروی گلقند یا سکنجبین عسلی در زمانی که حرارت در معده داریم در رفع بوی بد دهان مؤثرند.

پرهیز از پرخوری و رو هم‌خوری برای مقابله با بوی بد دهان

دستیار طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به راه‌های مقابله با بوی بد دهان، تصريح كرد: برای مقابله با بوی بد دهان باید از پرخوری و رو هم خوری پرهیز کرد.

موادی که به هضم غذا کمک می‌کنند مثل سبزی‌های ریحان و چای (با رعایت فاصله از وعده غذایی) می‌توانند در رفع بوی بد دهان مؤثر باشد.

دکتر جلادت ترشحات سینوسی را یکی از علل بدبویی دهان دانست و افزود:ترشحات سینوسی نیز یکی دیگر از علل بدبویی دهان هستند و پاکسازی سر و سینوس‌ها در این موارد کمک کننده است اما پوسیدگی دندان و بیماری‌های سینوسی خود می‌تواند ناشی از بدهضمی باشد لذا در کنار شستشوی بینی و دهان رعایت نکات بهداشتی مثل جویدن آرام غذا، پرهیز از حرکات سنگین بعد از غذا و عدم مصرف مایعات حین غذا خوردن در کاهش بوی بد دهان مؤثرند.

به گفته وی، مصرف آدامس سقز ضمن اینکه به بهداشت دهان و دندان کمک می‌کند در بهبود هضم نیز دخیل است.

انجیر رفع کننده یبوست

دستیار طب سنتی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، یبوست را یکی از دلایل بدبویی دهان دانست و بر مصرف انجیر به عنوان رفع کننده این مشکل تاکید کرد و افزود: باید به وضعیت اجابت مزاج نیز توجه داشت چرا که یکی از علل بدبوی دهان یبوست است. در درمان یبوست رعایت نکات بهداشتی مذکور از جمله خوب جویدن غذا و پرهیز از تداخلات غذایی لازم است. مصرف انجیر می‌تواند در رفع این مشکل نیز مؤثر باشد.

شناخت علت، گام اول درمان بوی بد دهان

جلادت خاطرنشان کرد: در رفع بوی بد دهان قدم اول شناخت سبب است و استفاده صحیح از مسواک، نخ دندان، زبان پاک کن و پاکیزه نگه داشتن دندان مصنوعی در کنار توجه به توصیه‌های بهداشتی در زمان صرف غذا از جمله مهم‌ترین اقدامات پیشگیری کننده از بوی بد دهان هستند. دهان شویه‌های آنتی‌سپتیک خصوصاً کلرهگزیدین نیز به عنوان مکمل روش‌های مکانیکی می‌توانند به برطرف کردن بوی دهان کمک کنند. استفاده از غذاهای فیبردار مثل سبزیجات تازه و هویج مفید هستند، بلافاصله بعد از غذا نباید خوابید و از روهم خوری باید پرهیز کرد.(سینانیوز)


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.01 seconds.