آیا تمام کسانی که در آموزش و پرورش جابهجا شدند، بدون بلیت سوار شده بودند و آیا زمان آن نیست که وزیر آموزش و پرورش نسبت به انتصاباتی که در این مدت انجام داده است، تجدیدنظر کند.
به گزارش شمال نیوز به نقل از فارس، علیاصغر فانی اواخر مرداد سال گذشته، به عنوان سرپرست، فعالیت خود را در آموزش و پرورش آغاز کرد و البته در مدت سرپرستی ، دست به تغییرات مدیریتی کلان نزد.
وی در دوره سرپرستی چندین انتصاب انجام داد که شامل معاون سلامت و تربیتبدنی، مدیرکل دفتر وزارتی، رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان و چندین مشاور بود و البته معاون تربیتبدنی و مدیرکل دفتر وزارتی رفته بودند و وی باید برای این پُستهای خالی فکری میکرد.
البته در آن زمان، علی اصغر فانی در مصاحبهای با خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که «در حال حاضر نگرانیهایی از بابت تغییر مدیریتها و معاونتهای آموزش و پرورش وجود دارد؟»، گفت: «آنهایی که بدون بلیت در این اتوبوس سوار شدند باید پیاده شوند؛ شما هیچ شکی نکنید زیرا بحث شایستگی است. من واقعاً این را عرض میکنم با سابقهای که دارم و همه هم میدانند، احساس میکنم خودم با پای خودم به این نقطه رسیدم و انتظار دارم مدیرانی که منصوب میکنم با پای خودشان به این نقطه رسیده باشند؛ بنابراین شایستگان باقی خواهند ماند ولی آنهایی که بدون بلیت سوار اتوبوس شدند و شایستگی ندارند باید پیاده شوند».
اما اصل تغییرات و آغاز حرف و حدیثهای انتصاباتی، پس از 5 آبان به وقوع پیوست یعنی پس از آنکه فانی با رأی نمایندگان مجلس به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب شد.
* آغاز انتصابها و گلایه نمایندگان مجلس
انتصابها، 3 روز پس از اخذ رأی اعتماد علیاصغر فانی از مجلس با تغییر در پُستهای قائم مقام وزیر در امور مدارس خارج از کشور و مدیرکل دفتر وزارتی آغاز شد.
اما اولین مدیرکل آموزش و پرورش استان که توسط وزیر آموزش و پرورش تغییر کرد، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران بود؛ آغاز انتصابها با حرف و حدیثهایی همراه شد؛ چرا که اسفندیار چهاربند جزو فرهنگیانی بود که پس از بازنسشتگی، در این سمت منصوب شد.
اما با آغاز انتصابات جدید، گلایههای نمایندگان مجلس نیز شکل جدیتری گرفت؛ به طوری که اواسط آذر ماه سال گذشته، حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس گفت: «ما این همه نیروی کار جوان و فعال داریم که تعهد و تخصص دارند، ولی به تازگی در آموزش و پرورش و در فاصله چند روزه در استانهای مختلف افراد بازنشسته را استخدام کردند و حتی در یکی از استانها فردی که در دوبی شرکت داشته، الان مدیرکل شده است».
در همان زمان تذکر نمایندگان مجلس به وزیر آموزش و پرورش در جلسه علنی مجلس زیاد بود و نمایندگان در خصوص « بهکارگیری افراد بازنشسته»، «مشکلات بدهی ادارات آموزش و پرورش»، «تأمین و افزایش سرانه مدارس شبانهروزی»، «بودجه و سرانه لازم برای تأمین سوخت و بیمهسازی سیستم گرمایشی در مدارس»، «توزیع شیر در مدارس غیر انتفاعی»، «اعمال سلیقه سیاسی و غیرکارشناسی در عزل و تحقیر 9 نفر از مدیران ارشد به ویژه مدیران جانباز و ایثارگر»، «پرداخت پاداش بازنشستگی فرهنگیان بازنشسته کشور که 6 سال از زمان بازنشستگی آنها میگذرد»، «تسریع در جذب معلمان پیشدبستانی و شرکتی»، «در خصوص اعطای امتیازات مربوط به خدمت فرهنگیان در مناطق جنگی» و «افزایش حق بیمه طلایی کسر شده از حقوق معلمان بر خلاف تعهد وزارتخانه» تذکر دادند.
روز اول دی ماه نیز سه تن از نمایندگان مجلس از وزیر آموزش و پرورش به دلیل بهکارگیری افراد بازنشسته در وزارتخانهای که بیشترین سروکار را با جوانان دارد، سؤال ملی مطرح کردند.
در اوایل دی ماه، ابراهیم آقا محمدی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در صحن علنی مجلس در تذکری به وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: «شما ظرف مدت یک ماه و دو ماه چگونه به این نتیجه رسیدید که بیش از 30 مدیر صلاحیت ندارند و چطور به این نتیجه رسیدید که جانشینان آنها دارای این صلاحیت هستند».
وی ادامه داد: «بنا به اطلاع واصله، عناصری از کمیته X معروف دوران اصلاحات در ستاد بعضی از وزارتخانهها از جمله وزارت آموزش و پرورش رخنه کردند و در حال برنامهریزی هستند تا عناصر تندرو و تشنج آفرین در آموزش و پرورش بهکار گرفته شود و مدارس محل جذب میلیشیا برای اهداف انتخاباتی و سیاسی خود قرار دهند».
* کلید خوردن موضوع استیضاح وزیر در اسفند
اوایل اسفند سال گذشته، فتحالله حسینی نماینده مردم قصر شیرین سرپل ذهاب و گیلانغرب از تهیه طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش خبر داد و سوء مدیریت و نابسامانیهای آموزش و پرورش را دلیل استیضاح وزیر عنوان کرد.
این موضوع مدتی در بین رسانهها مطرح شد و در نهایت اواخر اسفند سال گذشته، محمد حسن دوگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: «با توجه به اینکه پایان این هفته با تعطیلات سال جدید مصادف است، زمان تحویل برگه استیضاح به هیأت رئیسه مجلس به بعد از پایان تعطیلات نوروز موکول شد».
پس از تعطیلات نوروز هم، وی بیان داشت: « این استیضاح همچنان به قوت خود باقی است و در اولین شرایط مناسب تحویل هیأت رئیسه مجلس میشود».
در نهایت امروز نیز نمایندگان مجلس چهارمین کارت زرد و اخطار خود را پس از قانع نشدن از پاسخهای وزیر آموزش و پرورش به سؤال 15 نماینده، به فانی دادند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان پس از بررسی سؤال ملی مهرداد بذرپاش نماینده تهران از علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش که به نمایندگی از 15 نماینده مجلس که سوال را مطرح کرد، با 71 رأی موافق، 115 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع از 202 نماینده حاضر در جلسه، پاسخهای وزیر را قانعکننده ندانستند.
این نمایندگان از وزیر پرسیدند: علت به کارگیری افرادی که در سن بازنشستگی قرار دارند و حدود 10 سال از زمان بازنشستگی آنان گذشته است در وزارتخانهای که بیشترین کار را با قشر نواجونان و جوان جامعه دارد و با توجه به اینکه بسیاری از نیروهای موجود از نیروهای خدوم و آماده به کار هستند، چیست؟
*لزوم تجدید نظر در انتصابات
حال سؤال این است، که آیا تمام کسانی که در آموزش و پرورش جابهجا شدند، بدون بلیت سوار شده بودند؛ و آیا زمان آن نیست که وزیر آموزش و پرورش نسبت به انتصاباتی در این مدت انجام داده است، تجدید نظر کند.
ایمیل مستقیم : info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
working();