.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
پنج موضع مهم هریس و ترامپ درباره ایران +عکس و فیلم
هریس ایران را بزرگ‌ترین دشمن آمریکا می‌داند و ترامپ می‌گوید بایدن باید به نتانیاهو می‌گفت «اول تأُسیسات هسته‌ای ایران را بزن؛ بعداً به بقیه‌اش فکر کن!» اما هر دو می‌گویند حتماً با ایران توافق می‌کنند ....
هریس ایران را بزرگ‌ترین دشمن آمریکا می‌داند و ترامپ می‌گوید بایدن باید به نتانیاهو می‌گفت «اول تأُسیسات هسته‌ای ایران را بزن؛ بعداً به بقیه‌اش فکر کن!» اما هر دو می‌گویند حتماً با ایران توافق می‌کنند ....

به گزارش شمال نیوز به نقل از مشرق ، در آستانه‌ی انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا، بازار پیش‌بینی سیاست‌های احتمالی هر کدام از نامزدها بسیار داغ است. اندیشکده‌ی آمریکایی «مؤسسه‌ی خاورمیانه» طی گزارشی مفصل تحت عنوان «[مواضع] هریس مقابل ترامپ درباره‌ی جنگ و بحران در خاورمیانه[۱]» به طور خاص، اظهارات و مواضع اخیر «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواهان، و «کاملا هریس» نامزد دموکرات‌ها، درباره‌ی دو موضوع «ایران» و «مسائل اسرائیل و فلسطین» را مرور کرده است.

 

اگرچه در وهله‌ی اول پیش‌بینی نتیجه‌ی انتخابات و پس از آن پیش‌گویی درباره‌ی سیاست خارجی نامزد پیروز، صرفاً بر اساس حدس و گمانه‌زنی است، اما بررسی گفته‌های ترامپ و هریس می‌تواند نمایی کلی از تأثیر دولت آتی آمریکا بر آینده‌ی خاورمیانه را به دست دهد. مشرق گزارش مؤسسه‌ی خاورمیانه را در دو بخش خدمت مخاطبان محترم ارائه خواهد نمود. آن‌چه در ادامه می‌خوانید، بخش اول از این مجموعه گزارش است و به موضوع ایران در گفته‌های دو نامزد اصلی انتخابات آمریکا می‌پردازد. به علاوه، مشرق پیش از این، خلاصه‌ی یکی دیگر از گزارش‌های مؤسسه‌ی خاورمیانه را در همین‌باره منتشر کرده است. این گزارش را می‌توانید از این‌جا بخوانید.

 

 

هر دو نامزد انتخابات آمریکا دنبال توافق هسته‌ای با تهران!/ پنج موضع مهم هریس و ترامپ درباره ایران +عکس و فیلم

 

«دونالد ترامپ» (راست) نامزد جمهوری‌خواهان، و «کاملا هریس» نامزد دموکرات‌ها، بر خلاف تصور اولیه، در بسیاری از مسائل در قبال ایران اتفاق‌نظر دارند. به نظر می‌رسد از جمله‌ی این مسائل، لزوم دستیابی به توافق هسته‌ای با تهران باشد. (+)

 

لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاه‌های محافل رسانه‌ای-اندیشکده‌ای بین‌المللی این گزارش را منتشر می‌کند و دیدگاه‌ها، ادعاها و القائات این گزارش‌ لزوماً مورد تأیید مشرق نیست.

هفته‌های پایانی تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا عمدتاً بر مسائل نزدیک‌تر به خانه متمرکز بوده‌اند و دو نامزد انتخابات به جای سیاست خارجی، بر نگرانی‌های اجتماعی و اقتصادی تأکید داشته‌اند. تبلیغات تلویزیونی و مراسمات تبلیغاتی حضوری نامزدها در ایالت‌های چرخشی[۲] (ایالت‌هایی که پیروزی در آن‌ها برای کسب ۲۷۰ رأی لازم در سازوکار «مجمع انتخاب‌کنندگان» [جزئیات بیش‌تر] آمریکا مهم است)، حول محور موضوعات دموکراسی، مهاجرت، سقط جنین، و تورم در آمریکا چرخیده‌اند. با توجه به عظمت تاریخی رویدادهایی که در مقطع خاص کنونی در خاورمیانه دارد رخ می‌دهد، ممکن است تعجب‌آور به نظر بیاید که این منطقه نقش مهمی در تصمیمات سیاسی آمریکا در این دور انتخابات ایفا نمی‌کند. خاورمیانه طی چند ماه گذشته شاهد زنجیره‌ای از غافلگیری‌ها بوده است که صرفاً منحصر به ماه اکتبر هم نبوده‌اند:

◄ حملات اسرائیل و قتل رهبران ارشد حماس، حزب‌الله، و سپاه پاسداران ایران؛

◄ حملات و تهاجمات روزانه به اسرائیل در قالب یک جنگ فرسایشی چندجبهه‌ای؛

◄ قتل گروگان‌های اسرائیلی در بازداشت حماس در غزه؛ و

◄ تشدید حملات حوثی‌ها [انصارالله] در یمن علیه کشتیرانی بین‌المللی در دریای سرخ.

 

Play 00:00 -04:34 Mute Settings PIPEnter fullscreenDownload   توضیحاتی درباره‌ی «مجمع انتخاب‌کنندگان» و این‌که چگونه آمریکایی‌ها حق انتخاب رئیس‌جمهورشان را ندارند [دانلود]

 

Play 00:00 -01:33 Mute Settings PIPEnter fullscreenDownload   گزارش «رویترز» درباره‌ی توقیف کشتی اسرائیلی «گلکسی لیدر» توسط «انصارالله» یمن [دانلود]

 

در همین‌باره بخوانید:

›› مردم آمریکا چگونه رئیس‌جمهور خود را انتخاب نمی‌کنند

›› همه آن‌چه درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باید بدانید

›› خنجر یمنی زیر گلوی اسرائیل در دریای سرخ

›› چرا یمنی‌ها از فلسطین حمایت می‌کنند و چرا آمریکا در یمن شکست خواهد خورد؟

دور جدید حملات تلافی‌جویانه‌ی اسرائیل علیه ایران نیز می‌تواند طی روزهای منتهی به روز انتخابات، ۵ نوامبر، منجر به زنجیره‌ای از «غافلگیری‌های اکتبری» دیگر شود (رویدادهای خبری غیرمنتظره در آخرین روزهای رقابت انتخاباتی که ممکن است نتیجه‌ی انتخابات را تغییر دهد). با این حال، دو نامزد اصلی ریاست‌جمهوری، خاورمیانه را (آن‌طور که برخی در منطقه انتظار داشتند، یا گروه‌های پرنفوذ اجتماعی در آمریکا امیدوار بودند) در اولویت قرار نداده‌اند. دلیل اصلی این مسئله، این است که تا کنون قیمت نفت و گاز طبیعی نسبتاً ثابت مانده و هیچ حمله‌ی تروریستی بزرگی علیه کشور آمریکا یا نیروهای اعزامی این کشور در منطقه صورت نگرفته.

طرفدار برجام و حامی اسرائیل/ «تیم والز» معاون اول کاملا هریس را بیش‌تر بشناسید +عکس و فیلم

دانشجویان دانشگاه میشیگان، ۲۰ فوریه‌ی ۲۰۲۴، بعضاً با چفیه‌های فلسطینی، در شهرک دانشگاهی «آن آربر» در این ایالت، در انتخابات درون‌حزبی حزب دموکرات برای انتخاب نامزد حزب در انتخابات ریاست‌جمهوری رأی می‌دهند. شماری از گروه‌های حقوق بشری از شرکت‌کنندگان در انتخابات درون‌حزبی امسال حزب دموکرات خواسته بودند برای نمایش اعتراض خود به حمایت بایدن از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه، در برگه‌های رأی خود به جای بایدن (که هنوز از رقابت کناره‌گیری نکرده بود) و سایر نامزدها به گزینه‌ی «نامتعهد» رأی بدهند، که به‌نوعی حکم گزینه‌ی «هیچ‌کدام» را دارد. بیش از ۱۰۰,۰۰۰ رأی‌دهنده (بیش از ۱۳ درصد آرا) در ایالت میشیگان و حدود ۴۶,۰۰۰ نفر (۱۹ درصد) در ایالت مینه‌سوتا در انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها همین گزینه را انتخاب کردند. (+)

«مؤسسه‌ی خاورمیانه» مواضع هر دو نامزد اصلی را طی سه ماه گذشته دنبال کرده است[۳]. گزارش پیش رو، ارزیابی اظهارات و مواضع چند ماه گذشته‌ی کاملا هریس، معاون اول رئیس‌جمهور و نامزد حزب دموکرات، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق و نامزد حزب جمهوری‌خواه، و همچنین شرکای انتخاباتی آن‌ها، به‌ترتیب، «تیم والز»، و «جی. دی. ونس» است. آن‌چه در کانون تمرکز این گزارش قرار دارد، اظهارات و مواضع چند هفته‌ی گذشته‌ی این افراد به طور خاص درباره‌ی دو موضوع اصلی‌ای است که احتمالاً بر دستورکار منطقه‌ای دولت بعدی آمریکا سایه خواهند انداخت: ایران و مسئله‌ی اسرائیل و فلسطین. هر دو نامزد اصلی انتخابات آمریکا اتفاق‌نظر دارند که آمریکا باید از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کند، و هر دو از اقدامات بی‌ثبات‌کننده‌ی ایران در سراسر خاورمیانه انتقاد کرده‌اند. پس از آخرین حمله‌ی تلافی‌جویانه‌ی اسرائیل علیه ایران در ۲۶ اکتبر، هریس و ترامپ از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تهدیدهای ایران حمایت کردند.

خاورمیانه در مناظره ترامپ-هریس/ رقابت نامزدهای ریاست‌جمهوری آمریکا بر سر ایران‌هراسی و دفاع از نسل‌کشی +عکس و فیلم

تنها مناظره‌ی مستقیم «دونالد ترامپ» (چپ) نامزد حزب جمهوری‌خواه، و «کاملا هریس» (راست) رقیب او از حزب دموکرات، نشان داد این دو هر اندازه هم که در مسائل سیاست داخلی با یک‌دیگر اختلاف‌نظر داشته باشند، درباره‌ی حمایت از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی، ایران‌هراسی، و تداوم وضعیت مرگ‌بار موجود در خاورمیانه اتفاق‌نظر دارند. (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› مناظره ترامپ-هریس؛ رقابت بر سر ایران‌هراسی و دفاع از نسل‌کشی

 

پنج سخن و موضع کلیدی تیم هریس-والز درباره‌ی ایران

۱- معرفی ایران به عنوان بزرگ‌ترین دشمن آمریکا: وقتی از هریس پرسیده شد به نظرش «بزرگ‌ترین دشمن» آمریکا کدام کشور خارجی است، جواب داد: «فکر می‌کنم یک گزینه‌ی آشکار به ذهن خطور می‌کند، و آن هم ایران است. دست ایران به خون آمریکایی‌ها آلوده است[۴]

۲- دفاع در برابر اقدامات بی‌ثبات‌کننده‌ی ایران: هریس، ۱ اکتبر، به همراه رئیس‌جمهورْ جو بایدن و تیم امنیت ملی آمریکا در «اتاق وضعیت» کاخ سفید حضور پیدا کرد تا بر حمله‌ی ایران به اسرائیل [عملیات «وعده‌ی صادق ۲»] نظارت کند[۵]؛ همان روزی که بایدن به ناوشکن‌های نیروی دریایی آمریکا دستور داد به کارزار ارتش اسرائیل برای رهگیری موشک‌های شلیک‌شده به سمت اسرائیل بپیوندند. سپس طی اظهاراتی که متن آن‌ها توسط کاخ سفید منتشر شد، حمله‌ی موشکی ایران به اسرائیل را محکوم، و آن را «بی‌پروا و گستاخانه» توصیف کرد. همچنین گفت: «من هیچ شکی ندارم: ایران یک نیروی بی‌ثبات‌کننده و خطرناک در خاورمیانه است و حمله‌ی امروز به اسرائیل صرفاً این واقعیت را واضح‌تر نشان می‌دهد[۶].» هریس تصریح کرد از اقدام ارتش آمریکا در سرنگونی موشک‌های ایرانی که اسرائیل را هدف قرار داده بودند، «حمایت کامل» می‌کند، «دقیقاً مانند کاری که ماه آوریل [در جریان عملیات «وعده‌ی صادق ۱»] انجام دادیم.» نامزد دموکرات‌ها در نهایت ایران را تهدیدی برای نیروهای نظامی آمریکا، و منافع واشینگتن، و جان بی‌گناهان توصیف کرد و گفت دولت آمریکا با متحدان و شرکایش برای «ایجاد اختلال در رفتارهای تهاجمی ایران و مجازات آن‌ها» همکاری خواهد کرد.

 

Play 00:00 -00:36 Mute Settings PIPEnter fullscreenDownload   «کاملا هریس» نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، می‌گوید بزرگ‌ترین دشمن آمریکا ایران است. [دانلود]

 

۳- جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای: هریس با تکرار موضع دولت بایدن مبنی بر جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای، اوایل ماه اکتبر اعلام کرد «همه‌ی گزینه‌ها روی میز است[۷]» و در عین حال، گفت گزینه‌ی ترجیحی‌اش دیپلماسی است. تیم والز، شریک انتخاباتی هریس، رهبریِ «دم‌دمی» دولت ترامپ را مقصرِ نزدیک‌تر شدنِ ایران به سلاح هسته‌ای دانست[۸]. خود هریس هم در مصاحبه‌ای با «برِت بِیِر» مجری فاکس‌نیوز، دولت ترامپ را به دلیل خروج از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران مقصر دانست؛ توافقی که به گفته‌ی او «اتفاقاً ایران را تحت کنترل قرار می‌داد[۹].» معاون اول بایدن، ۷ اکتبر، طی مصاحبه با برنامه‌ی «۶۰ دقیقه»ی شبکه‌ی سی‌بی‌اس گفت اطمینان از این‌که «ایران هرگز به توانایی تبدیل شدن به یک قدرت هسته‌ای دست نمی‌یابد» یکی از بالاترین اولویت‌های اوست. وقتی از او پرسیده شد آیا در صورت وجود شواهدی مبنی بر این‌که ایران دارد سلاح هسته‌ای می‌سازد، دست به اقدام نظامی خواهد زد یا نه، امتناع کرد و گفت «در حال حاضر، درباره‌ی فرضیات صحبت نمی‌کنم.»

طرفدار برجام و حامی اسرائیل/ «تیم والز» معاون اول کاملا هریس را بیش‌تر بشناسید +عکس و فیلم

«کاملا هریس» (چپ) نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، همراه با «تیم والز» فرماندار ایالت مینه‌سوتا و شریک انتخاباتی هریس، برای حضور در یک مراسم تبلیغاتی در شهر «فیلادلفیا» در ایالت پنسیلوانیا وارد سالن می‌شوند. در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، نامزدها پیش از برگزاری انتخابات، گزینه‌ی مدنظر خود برای معاون اولی را معرفی می‌کنند. (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› طرفدار برجام و حامی اسرائیل/ «تیم والز» معاون اول کاملا هریس را بیش‌تر بشناسید

۴- حمایت از حمله‌ی نظامی اسرائیل برای حذف رهبر حزب‌الله: هریس، ۲۸ سپتامبر، طی بیانیه‌ای با اشاره به درگذشت حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله و یکی از شرکای نزدیک ایران، گفت نصرالله «تروریستی بود که دستش به خون آمریکایی‌ها آلوده بود[۱۰].» نامزد حزب دموکرات همچنین تصریح کرد رهبری نصرالله بر حزب‌الله ده‌ها سال منطقه را «بی‌ثبات کرد» و «موجب مرگ افراد بی‌گناه بی‌شماری در لبنان، اسرائیل، سوریه، و سراسر جهان شد.» هریس تأکید کرد که با درگذشت نصرالله، «عدالت تا اندازه‌ای» در حق قربانیان حزب‌الله پیاده شد. معاون اول بایدن در عین حال خاطرنشان کرد که دیپلماسی «بهترین مسیر رو به جلو» برای ایجاد ثبات در منطقه و محافظت از غیرنظامیان است.

شهید سید حسن نصرالله؛ «سید مقاومت» و اسطوره جهان عرب/ روایت جالب از حقوق ماهیانه دبیرکل حزب‌الله +عکس و فیلم

شهید «سید حسن نصرالله» به خاطر مبارزه‌ی موفق با رژیم صهیونیستی و دفاع از آرمان فلسطین، میان ملت‌های عربی فوق‌العاده محبوب بود. روزنامه‌ی آمریکایی نیویورک‌تایمز سال ۲۰۰۶ طی گزارشی تحت عنوان «جهان عرب اسطوره‌ی خود را در رهبر حزب‌الله پیدا کرده» (لینک) به نقل از معاون نخست‌وزیر یک کشور عربی (که نامی از او برده نشده) شهید نصرالله را «قوی‌ترین فرد خاورمیانه» توصیف می‌کند و می‌نویسد: «او تنها رهبر عربی‌ای است که واقعاً به حرفی که می‌زند، عمل می‌کند.» (+)

شهید سید حسن نصرالله؛ «سید مقاومت» و اسطوره جهان عرب/ روایت جالب از حقوق ماهیانه دبیرکل حزب‌الله +عکس و فیلم

یکی از اعضای دفاع مدنی لبنان در محل اصابت موشک‌های رژیم صهیونیستی در حومه‌ی جنوبی بیروت، موسوم به ضاحیه‌ی جنوبی، مشغول امدادرسانی است. رژیم صهیونیستی با ده‌ها بمب سنگرشکن ۹۰۰ کیلوگرمی آمریکایی مقر حزب‌الله را بمباران کرد. (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› فارن‌افرز: شکست اسرائیل بعد از یک سال جنگ/ راهی جز تشکیل کشور فلسطین نیست

›› شهید سید حسن نصرالله؛ «سید مقاومت» و اسطوره جهان عرب/ روایت جالب از حقوق ماهیانه دبیرکل حزب‌الله

۵- حمایت از تلاش‌ها برای کمک به لبنان: هریس بر تصمیم دولت بایدن مبنی بر ارسال ۱۵۷ میلیون دلار کمک دیگر برای رفع «نیازهای ضروری» در لبنان تأکید کرد و یادآور شد که با این مبلغ، کمک‌های آمریکا به لبنان در سال گذشته در مجموع به ۳۸۵ میلیون دلار می‌رسد[۱۱]. وی ضمن ابراز «نگرانی» درباره‌ی «امنیت و رفاه غیرنظامیانی که در لبنان [از جنگ کنونی] رنج می‌برند» گفت «به اقدامات برای کمک به رفع نیازهای همه‌ی غیرنظامیان در آن‌جا ادامه» خواهد داد. لبنان عرصه‌ای کلیدی در رقابت بر سر نفوذ منطقه‌ای است؛ رقابتی که یک سوی آن ایران قرار دارد.

هریس به برجام برگردد/ ترامپ ایران را وارد توافقات ابراهیمی می‌کند!/ مواضع نامزدهای ریاست‌جمهوری آمریکا درباره ایران و خاورمیانه

«کاملا هریس» در صورت پیروزی در انتخابات پیش رو در آمریکا، به اولین رئیس‌جمهور زن تاریخ این کشور تبدیل خواهد شد. (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› یک زن دیگر در آرزوی تاریخ‌سازی/ «کامِلا هریس» نامزد دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا کیست؟

 

پنج سخن و موضع کلیدی تیم ترامپ-ونس درباره‌ی ایران

۱- اگر ترامپ در قدرت بود، ایران به اسرائیل حمله نمی‌کرد: یکی از روایت‌هایی که ترامپ مکرراً آن را تعریف کرده، این است که جهان، امروز آشفته‌تر از زمانی است که او در قدرت بود. وی حملات ایران به اسرائیل را به عنوان یکی از نمونه‌های متعدد برای اثبات این حرفش ذکر می‌کند. نامزد جمهوری‌خواهان طی بیانیه‌ای که پس از حمله‌ی ایران به اسرائیل در صفحه‌ی کاربری خود در «تروث‌سوشال» [شبکه‌ی اجتماعی متعلق به خود ترامپ] منتشر کرد، نوشت: «جهان آتش گرفته و دارد از کنترل خارج می‌شود» در حالی که در دولت او «ایران کاملاً تحت کنترل بود. آن‌ها قحطی پول داشتند؛ کاملاً مهار شده بودند؛ و ناگزیر به دستیابی به توافق [با آمریکا] بودند.» رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در همان بیانیه [در حالی که خود را «رئیس‌جمهورْ دونالد ترامپ» توصیف کرده]، ادعا کرد ایران دلش می‌خواهد کاملا هریس، رئیس‌جمهور شود، چون «تا وقتی او در قدرت باشد، آن‌ها می‌توانند از آمریکا بهره‌کشی کنند[۱۲].» ترامپ همچنین طی پیام دیگری در تروث‌سوشال تأکید کرد: «این جنگ [درگیری ایران و اسرائیل] کاملاً قابل‌پیشگیری بود. هرگز نباید اتفاق می‌افتاد. اگر من رئیس‌جمهور بودم، اتفاق نمی‌افتاد![۱۳]»

هر دو نامزد انتخابات آمریکا دنبال توافق هسته‌ای با تهران!/ پنج موضع مهم هریس و ترامپ درباره ایران +عکس و فیلم

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا و نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری آتی این کشور، ۲۶ سپتامبر در «برج ترامپ» در نیویورک با رسانه‌ها گفت‌وگو می‌کند. ترامپ بارها مدعی شده اگر به جای «جو بایدن» او در قدرت بود، نه جنگ روسیه و اوکراین اتفاق می‌افتاد، نه جنگ در خاورمیانه، نه تورم در آمریکا. (+)

۲- ایران به دلیل سیاست‌های دولت بایدن-هریس به پول بیش‌تری دسترسی دارد: هم ترامپ و هم ونس ادعا کرده‌اند که رژیم ایران امروز نسبت به دوران سیاست «فشار حداکثری» ترامپ علیه این کشور در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱، پول بیش‌تری دارد. ترامپ، ۱۸ اکتبر، در مصاحبه با برنامه‌ی «فاکس و دوستان» در شبکه‌ی فاکس‌نیوز، تکرار کرد که در دوران ریاست‌جمهوری او «هیچ‌کس از ایران نفت نمی‌خرید؛ آن‌ها می‌خواستند [با آمریکا] توافق کنند. اما حالا ۳۰۰ میلیارد دلار پول دارند[۱۴].» ونس در پاسخ به این‌که آیا از حمله‌ی پیشگیرانه توسط اسرائیل به ایران حمایت می‌کند یا با آن مخالفت خواهد کرد، گفت دونالد ترامپ «با ایجاد بازدارندگی مؤثر... ثبات را در جهان به ارمغان آورد.» گزینه‌ی معاون اولی ترامپ، همچنین خاطرنشان کرد تحت «دولت کاملا هریس [اشتباه از ونس]»، ایران بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از محل رفع انسداد دارایی‌هایش، پول دریافت کرده، که دارد از این پول‌ها برای «خرید تسلیحاتی» استفاده می‌کند «که اکنون علیه متحدان ما پرتاب می‌کنند... و احتمالاً علیه آمریکا نیز پرتاب خواهند کرد.» ونس بار دیگر بر نظریه‌ی ترامپ مبنی بر «صلح از طریق قدرت» تأکید کرد و گفت این نظریه باعث شد وقتی برخی کشورها سرکشی می‌کردند، کشورهای دیگر برای برقراری ثبات و صلح به آمریکا روی بیاورند.

هریس به برجام برگردد/ ترامپ ایران را وارد توافقات ابراهیمی می‌کند!/ مواضع نامزدهای ریاست‌جمهوری آمریکا درباره ایران و خاورمیانه

«دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی آمریکا، ۶ ژوئن ۲۰۲۴، طی یک مراسم انتخاباتی در کلیسای «دریم‌سیتی» در شهر «فینیکس» مرکز ایالت آریزونا، سخنرانی می‌کند. مردم ایران خاطره‌ی خوشی از دوره‌ی اول ریاست‌جمهوری ترامپ ندارند و به طور خاص، به خاطر ترور شهید سلیمانی توسط ارتش آمریکا به دستور او، از ترامپ متنفرند. (+)

۳- جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای: ترامپ نیز، مانند هریس، گفته ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. نامزد حزب جمهوری‌خواه، ۲۶ سپتامبر، در یک کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک گفت [اگر او در قدرت مانده بود] ایران «با ما به توافق می‌رسید» و «تنها مسئله، این است که آن‌ها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند[۱۵].» ترامپ، ۴ اکتبر، گفت بایدن باید در جواب این سؤال که آیا از حمله‌ی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران حمایت می‌کند یا نه، به جای خودداری از حمایت از چنین حمله‌ای[۱۶]، می‌گفت: «اول [تأسیسات] هسته‌ای [آن‌ها] را بزن؛ و بعداً نگران بقیه[ی مسائل] باش[۱۷].» وی همچنین تأکید کرد سلاح‌های هسته‌ای «بزرگ‌ترین خطر پیش روی ماست.»

 

Play 00:00 -11:07 Mute Settings PIPEnter fullscreenDownload   سخنرانی سال ۲۰۱۸ «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور وقت آمریکا و نامزد کنونی انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور، و اعلام خروج ایالات متحده از برجام [دانلود]

 

۴- ترامپ می‌تواند با ایران به توافق برسد و حتی این کشور را وارد توافقات ابراهیمی کند: ترامپ بارها اعلام کرده می‌تواند در مدت زمان کوتاهی با ایران به توافق برسد و حتی ممکن است ایران را وارد توافقات ابراهیمی با اسرائیل کند. وی البته جزئیاتی درباره‌ی نحوه‌ی انجام این کارها ارائه نکرده است. ترامپ در پاسخ به این سؤال که آیا در صورت انتخاب مجدد، برای توافق با ایران دوباره مذاکره خواهد کرد، گفت: «قطعاً این کار را انجام می‌دهم. باید توافق کنیم، چون [پذیرش] عواقبش [در صورت عدم توافق] غیرممکن است.» نامزد جمهوری‌خواهان همچنین تأکید کرد [اگر دولت بایدن توان دستیابی به توافق را داشت،] ایران حتی با آن‌ها هم به توافق می‌رسید، چون «من کشوری را به آن‌ها [دولت بایدن] تحویل دادم که می‌خواست توافق کند. مجبور بود. پولی برای حماس نداشتند. پولی برای حزب‌الله نداشتند.» ترامپ، ۱۹ سپتامبر، در سخنرانی‌اش خطاب به «شورای اسرائیلی-آمریکایی» گفت: «چه‌بسا حتی ایران را هم وارد توافقات ابراهیمی می‌کردم[۱۸].» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ی ۲۰ اکتبر خود با العربیه خاطرنشان کرد برای ایران و مردم آن «احترام» قائل است و تأکید کرد که ایرانی‌ها «بسیار باهوش»، «مذاکره‌کنندگانی عالی» و «تاجرهایی عالی» هستند؛ و گفت «به عنوان یک کشور، دلم می‌خواهد اوضاع ایران عالی باشد»، اما در حال حاضر، این کشور «احتمالاً در خطر است؛ خطری که، با توجه به اتفاقاتی که دارد می‌افتد، شاید بزرگ‌تر از آن چیزی باشد که یک ماه پیش فکر می‌کردند[۱۹]

هریس به برجام برگردد/ ترامپ ایران را وارد توافقات ابراهیمی می‌کند!/ مواضع نامزدهای ریاست‌جمهوری آمریکا درباره ایران و خاورمیانه

«جی. دی. ونس» (جلوی تصویر، راست) نماینده‌ی ایالت اوهایو در مجلس سنا و گزینه‌ی منتخب «دونالد ترامپ» (جلوی تصویر، چپ) نامزد جمهوری‌خواهان، برای معاون اولی رئیس‌جمهور است. ترامپ که در دوره‌ی اولش ادعا می‌کرد ایرانی‌ها با او تماس خواهند گرفت و تقاضای امضای توافق با او را خواهند کرد، این‌بار نیز می‌گوید «خیلی زود» بر سر مسئله‌ی هسته‌ای و موضوعات دیگر با ایران به توافق مدنظر آمریکا خواهد رسید. (+)

۵- تأکید بر تهدیدات ایران برای آمریکا، از جمله تلاش برای ترور: سازمان‌های اطلاعاتی و انتظامی آمریکا به ترامپ درباره‌ی توطئه‌های ایران برای ترور او هشدار داده‌اند و ترامپ از این اطلاعات برای صحبت درباره‌ی عواقب احتمالی و انتقام‌جویی آمریکا علیه ایران در صورت اجرای این توطئه‌ها استفاده نموده. نامزد جمهوری‌خواهان درباره‌ی دو سوءقصد اخیر علیه خود، در شهر «باتلر» ایالت پنسیلوانیا و شهر «وست پام‌بیچ» در ایالت فلوریدا، صحبت کرده و گفته «شاید ایران در این سوءقصدها دست داشته باشد و شاید نداشته باشد؛ اما احتمالاً دست دارد»، اگرچه در عین حال به نبودِ مدرکی مبنی بر دخالت ایران اذعان نموده. وی در ادامه اعلام کرد که اگر او رئیس‌جمهور بود و یکی از نامزدهای جمهوری‌خواه یا دموکرات در معرض تهدید بود، «به کشور تهدیدکننده، در این مورد ایران، اطلاع می‌دادم که اگر اقدامی برای آسیب رساندن به این شخص انجام دهید، ما بزرگ‌ترین شهرهایتان و خود کشورتان را ریزریز خواهیم کرد.» ترامپ همچنین گفت از آن به بعد «دیگر تهدیدی وجود نمی‌داشت»، اما در حال حاضر، «آن رهبری [لازم]، و افراد یا رهبران ضروری را نداریم[۲۰]» که این کار را انجام بدهند. نامزد حزب جمهوری‌خواه به علاوه، در شبکه‌ی اجتماعی «ایکس» [توئیتر سابق] نوشت: «تهدیدهای بزرگی از سوی ایران علیه جان من وجود دارد. کل ارتش آمریکا در حال تماشا و انتظار است. ایران پیشاپیش اقداماتی انجام داده که نتیجه‌بخش نبوده‌اند، اما باز هم تلاش خواهند کرد. وضعیت خوشایندی برای هیچ‌کس نیست... حمله به یک رئیس‌جمهور سابق، برای مهاجم، به معنای «آرزوی مرگ» است![۲۱]»

آن‌چه باید درباره سوءقصد علیه دونالد ترامپ بدانید +عکس و فیلم

«دونالد ترامپ» لحظاتی پس از سوءقصد ناکام علیه او در شهر «باتلر» در ایالت پنسیلوانیا، در حالی که خون از گوشش به روی صورتش جاری است، مشت گره‌کرده‌اش را در هوا تکان می‌دهد و می‌گوید: «مبارزه.» تصاویری مانند این، اکنون به طور گسترده در آمریکا، و به‌ویژه در میان حامیان ترامپ، دست‌به‌دست می‌شود و از او چهره‌ای «انقلابی» می‌سازد. کارشناسان معتقدند سوءقصد علیه ترامپ، احتمال پیروزی او در انتخابات پیش روی آمریکا را افزایش می‌دهد. (+)

 

Play 01:06 -02:10 Mute Settings PIPEnter fullscreenDownload   لحظات سوءقصد علیه «دونالد ترامپ» تا زمان سوار شدنش به خودرو برای ترک محل [دانلود]

 

در همین‌باره بخوانید:

›› آن‌چه باید درباره سوءقصد علیه دونالد ترامپ بدانید

آن‌چه خواندید بخش اول از ترجمه‌ی مشرق از گزارش اندیشکده‌ی «مؤسسه‌ی خاورمیانه» درباره‌ی گفته‌ها و مواضع دو نامزد اصلی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در قبال ایران و مسئله‌ی فلسطین بود. در بخش دوم این ترجمه، گفته‌ها و مواضع ترامپ و هریس در خصوص مسئله‌ی فلسطین و جنگ کنونی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه را مرور خواهیم نمود. مشرق پیش از این، گزیده‌ی یکی دیگر از گزارش‌های مؤسسه‌ی خاورمیانه را درباره‌ی سیاست‌نامه‌های رسمی و مواضع نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه در خصوص ایران و خاورمیانه خدمت مخاطبان محترم ارائه نموده است. این گزارش را می‌توانید از این‌جا بخوانید.

 

 

 

[۱] Harris vs. Trump on the War and Crisis in the Middle East Link

[۲] ایالت چرخشی لینک

[۳] Comparing Harris and Trump on Middle East Policy Link

[۴] More from Kamala Harris and Tim Walz's ۶۰ Minutes interviews Link

[۵] Press Briefing by Press Secretary Karine Jean-Pierre... Link

[۶] Remarks by Vice President Harris on the Iranian Ballistic Missile Attack Against Israel Link

[۷] Harris to Jewish voters: ‘All options on the table’ to stop Iran from going nuclear Link

[۸] Read the full VP debate transcript from the Walz-Vance showdown Link

[۹] Vice President Kamala Harris grilled on pivotal issues as election nears on 'Special Report' Link

[۱۰] Statement by Vice President Harris on the Death of Hassan Nasrallah Link

[۱۱] The people of Lebanon are facing an increasingly dire humanitarian situation... Link

[۱۲] Statement from President Donald J. Trump in the Iranian Terror Regime's Imminent Attack on Israel Link

[۱۳] THIS WAR WAS TOTALLY PREVENTABLE. IT SHOULD HAVE NEVER HAPPENED... Link

[۱۴] Trump says he was 'surprised' Kamala Harris skipped Al Smith dinner: 'Terrible' Link

[۱۵] Trump Presser LIVE: Trump Makes a Surprising Overture To Iran at NYC Press Conference Link

[۱۶] Biden says US would not support Israeli strike on Iran nuclear sites Link

[۱۷] WATCH LIVE: Trump speaks at town hall event in Fayetteville, North Carolina Link

[۱۸] WATCH LIVE: Trump speaks at event on anti-semitism in Washington, DC Link

[۱۹] Exclusive: Donald Trump Says Middle East Peace Possible If Elected, Plans To Expand Abraham Accords Link

[۲۰] LIVE: President Trump in Mint Hill, NC Link

[۲۱] Big threats on my life by Iran. The entire U.S. Military is watching and waiting... Link

           
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000292393
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.036 seconds.